Wat is psychologie?


Binnen de psychologie ligt de klemtoon op de innerlijke beleving (gedachten, gevoelens) en op het gedrag dat kinderen, jongeren volwassenen ervaren en stellen. Gesprek is het belangrijkste werkinstrument dat ik vooreerst hanteerde. Ik merkte echter dat enkel gesprek me niet altijd lag, dat gesprek niet altijd de essentie raakte.  Zo is mijn zoektocht begonnen in het zoeken naar een aanvullende visie en bijgevolg ook methodieken.

Bij volwassen cliënten wordt gesprek steeds afgewisseld met lichaamsgerichte technieken, met relaxatie oefening, met visualisatietechnieken, enz. Mijn ervaring is dat de lichaamsgerichte beleving, het ervaringsgericht werken in combinatie met gesprek, een krachtige manier is in het brengen van inzicht en bewustwording, in het ervaren van eigen krachten en het brengen van verandering. Want soms weet je het wel, maar voel je het niet….

Als kind – en jongeren coach / psychologe ga ik steeds op maat van het kind te werk. Via speelse opdrachten, beweging,verhalen,spel, tekenen en schilderen, relaxatie gebruik ik de best passende toegangspoort bij elk kind.

Ik vertrek telkens uit het unieke verhaal van elk kind of elke volwassene. Geen enkele aanpak is hetzelfde want de reis die we maken is voor ieder van ons uniek.

Volgende therapie of sessies worden af en toe in groep aangeboden:

Slaaptherapie (->bij volwassenen met chronische insomnie) : voorlopig geen nieuwe reeks gepland

Relaxatietherapie ( ->wanneer overleven de regel is.) : gepland  tijdens mei 2017, telkens op woensdagavond van 19u-21u op de Oostendse Steenweg 7 te Brugge

Kinderyoga: verwacht najaar 2017

Voor meer info hieromtrent neem gerust contact op via mail / telefonisch ( Kristel.Geers@telenet.be of 0474/491 462)